Κατεβάστε τις συνταγές με πρωτεΐνη ΕΔΩ
Σύνθεση γεύματος
Μια διαφορετική φασολάδα με ρύζι και λουκάνικα
Μερίδες: 3 – 4
Συστατικά
- 400γρ. φασόλια μπαρμπούνια ξερά 1400 cal
- 2 κρεμμύδια ξυσμένα στον τρίφτη 30
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 500
- 2 ντομάτες στον τρίφτη 30
- 2 πιπεριές, 1 καρότο ξυσμένο, 1 κλαδάκι σέλερι 50
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, 2 φύλλα δάφνης
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ 25 γρ. (προαιρετικά) 90
- 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης σε φέτες 440
- Aλάτι, πιπέρι ρίγανη
Εκτέλεση
- Βράζετε τα μουλιασμένα φασόλια, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με μπόλικο φρέσκο νερό.
- Αφού μαλακώσουν αρκετά προσθέτετε στην κατσαρόλα τα ξυσμένα κρεμμύδια, το σέλερι, την ντομάτα, την πιπεριά Φλωρίνης, το καρότο, τα φύλλα της δάφνης και αφήνετε τη φασολάδα να βράσει μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα φασόλια.
- Ρίχνετε τότε στην κατσαρόλα το ρύζι (αν χρησιμοποιήσετε), το ελαιόλαδο, την πάπρικα και πιπέρι και αφήνετε τη φασολάδα να βράσει μέχρι να χυλώσει.
- Ζεσταίνετε το τηγάνι και ψήνετε με ελάχιστο λάδι το λουκάνικο. Πετάτε το λίπος και ρίχνετε τα λουκάνικα στην κατσαρόλα να πάρουν μια βράση μαζί με τη φασολάδα. Το αλατίζετε ανάλογα
- Σερβίρετε τη φασολάδα με 30 gr φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί ανά μερίδα.