Contact us

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 28€
My Cart
0.00
My Cart
0.00
Διεθνείς Συνταγές

Διάρκεια προετοιμασίας: 15 min

  • Βράστε σε 3l νερό τις πατάτες σε μία κατσαρόλα.
  • Προσθέστε τις γλυκοπατάτες και μειώστε τη θερμοκρασία.
  •  Τις σιγοβράζουμε σκεπασμένες για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες.
  • Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε φλούδα πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού, καφέ ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μπαχάρι και το ρίχνουμε πάνω στις πατάτες.
  •  Το βράζουμε ανακατεύοντας απαλά μέχρι να βράσει η σάλτσα.
  •  Τις σιγοβράζουμε ακάλυπτες, για 5 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές, ανακατεύουμε με την κουτάλα απαλά τη σάλτσα πάνω από τις πατάτες.

Διάρκεια προετοιμασίας:  20 min

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά – γαρίφαλο, κάρδαμο, πιπέρι και κανέλα –
  • Σοτάρουμε για λίγα λεπτά για να αυξήσουμε το άρωμα των μπαχαρικών
  • Κάνουμε ένα μείγμα με σκόνη σκόρδου και 1-2 κουταλιές της σούπας νερό
  • και το ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά.
  • Προσθέτουμε τα μπιζέλια στο τηγάνι, τα σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι 2 φλιτζάνια νερό και το ρύζι. Βάζουμε λίγο αλάτι.
  • Τα βάζουμε, στη συνέχεια σκεπασμένα για περίπου 15 λεπτά, έως ότου το ρύζι είναι τρυφερό και το νερό έχει απορροφηθεί.

Συστατικά για: 2 μερίδες

  • 1 φλιτζάνι άψητο ρύζι μπασμάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1/2 φλυτζάνι αρακά κατεψυγμένο ή   φρέσκο

  • σπόρους κάρδαμου
  • μαύρο πιπέρι
  • ραβδί κανέλας
  • σκόνη σκόρδου
  • ολόκληρα γαρίφαλα
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Αλάτι

 

Διάρκεια προετοιμασίας:  20 min

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά – γαρίφαλο, κάρδαμο, πιπέρι και κανέλα –
  • Σοτάρουμε για λίγα λεπτά για να αυξήσουμε το άρωμα των μπαχαρικών
  • Κάνουμε ένα μείγμα με σκόνη σκόρδου και 1-2 κουταλιές της σούπας νερό
  • και το ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά.
  • Προσθέτουμε τα μπιζέλια στο τηγάνι, τα σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι 2 φλιτζάνια νερό και το ρύζι. Βάζουμε λίγο αλάτι.
  • Τα βάζουμε, στη συνέχεια σκεπασμένα για περίπου 15 λεπτά, έως ότου το ρύζι είναι τρυφερό και το νερό έχει απορροφηθεί.

Συστατικά για: 2 μερίδες

  • 500 g   πράσα
  • 120 g   κρεμμύδια
  • 15 g  βούτυρο
  • 350 g   πατάτες
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μαΐντανός

Διάρκεια προετοιμασίας:  20’

  • Κόβουμε το πράσο και το κρεμμύδι σε τετράγωνα 1 εκατοστού.
  • Σοτάρουμε τα πράσα στο βούτυρο σκεπασμένα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και τις πατάτες κομμένες σε τετράγωνα πάχους 1 cm x 0,5 cm.
  • Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν τα πράσα και οι πατάτες, (15-20 λεπτά).
  • Βάλτε καρυκεύματα και σερβίρετε σε πιάτα σούπαςι πασπαλιζμένο με μαϊντανό

Συστατικά για: 2 μερίδες

  • 250 g στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 μικρά φρέσκα τσίλιΤαϊλάνδης
  • 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού ασιατική σάλτσα ψαριού, όπως naam pla
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1-2 κουτ. της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
  • 1.¼ φλιτζάνι μακρόσπερμο λευκό ρύζι
  • 2 ½ φλιτζάνια νερό
  • αλάτι & μαύρο πιπέρι

Διάρκεια προετοιμασίας:  15 min

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κατά μήκος λωρίδες 5 εκατοστών.
  • Ζεσταίνετε το τηγάνι γουόκ σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
  • Προσθέστε το λάδι και αλλά να μην καπνίζει.
  • Προσθέστε το σκόρδο και τα ανακατεύετε μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέστε το κοτόπουλο ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει για 3 έως 5 λεπτά.
  • Προσθέστε το τσίλι, το ζωμό, σάλτσας ψαριού, τη ζάχαρη, σάλτσα σόγιας, και το μαύρο πιπέρι και τα τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν ένα.
  • Προσθέστε το βασιλικό και τηγανίστε 30 δευτερόλεπτα.
  • Ανακατέψτε το χυμό λέμον λάιμ.
  • Βράζουμε το νερό, προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι και το σιγοβράζουμε μέχρι το ρύζι να μαλακώσει.
  • Σερβίρετε το κοτόπουλο πάνω από το άσπρο ρύζι.

Συστατικά για: 2 μερίδες

  • 4 φέτες μπέϊκον, ψημένο στα μικροκύμματα και κομμένο
  • 1/4 φλυτζανιού πιπεριά κομμένη
  • 1/4 φλυτζανιού κρεμύδια
  • 2 αυγά
  • 1/4 φλυτζανιού κασέρι χαμηλών λιπαρών τριμμένο
  • Κέτσαπ ή καυτερή σάλτσα, πιπέρι
  • 4 – 6 τορτίγια
  • Λίγο ελαιόλαδο

Διάρκεια προετοιμασίας:  20΄ λεπτά

  • Βάλτε τo μπέϊκον στα μικροκύματτα μέχρι να γίνει τραγανό ( 7 λεπτά)
  • Βάλτε στο τηγάνι το ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήστε τη πιπεριά και το κρεμμύδι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα 3-4 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Μειώστε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέστε τα χτυπημένα αυγά και πιπέρι για τα λαχανικά.
  • Μαγειρέψτε το μέχρι τα αυγά να είναι σχεδόν έτοιμα.
  • Πάρτε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τυρί και μπέικον.
  • Τυλίξτε τα τορτίγια σε μια χαρτοπετσέτα και φούρνο μικροκυμάτων στο HIGH για 5-20 δευτερόλεπτα.
  • Τοποθετήστε το μείγμα (1/4 φλιτζάνι στο κάθε τορτίγια.
  • Τυλίξτε το και σερβίρετε. Αν θέλεται βάζεται κέτσαπ ή καυτερή σάλτσα.

Συστατικά για: 2 μερίδες / 4 Σάντουϊτς

  • 1 κουτ. του γλυκού σουσαμόλαδο
  • 250 γρ άπαχο κρέας – φιλέτο παϊδάκια, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φλιτζάνι κινέζικο ή απλο λάχανο, σε λεπτές φέτες
  • 1 μέτριο καρότο, κομμένο σε λωρίδες
  • 1 μικρή πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια,
  • νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 1/6 φλιτζάνι teriyaki σάλτσα
  • 4 πίτες

Διάρκεια προετοιμασίας:  25΄ λεπτά

  • Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
  • Προσθέστε το σουσαμέλαιο στο τηγάνι για να ζεσταθεί.
  • Προσθέστε το κρέας και το ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέστε λάχανο , καρότα, πιπεριές και τα κρεμμύδια.
  • Ανακατέψτε το 3 έως 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά,
  • είναι τραγανά και το κρέας δεν είναι πλέον ροζ.
  • Προσθέστε κόκκινο πιπέρι και τεριγιάκι πάστα ή υγρό.
  • Ανακατέψτε το επί 1-2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί.
  • Μοιράζεται το μίγμα ομοιόμορφα στις πίτες. Κάντε 4 σάντουιτς

Συστατικά για : 2 μερίδες

  • 230 gάσπρο Τόνο κονσέρβα σε νερό
  • 2 κουταλόκια ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κούπες κομμένα μανιτάρια
  • 1/2 κούπα κομμένο κρεμμύδι
  • 1,5 κούπα κομμένες ντομάτες
  • 250 mlζωμό κοτόπουλο
  • 1 κούπα νερό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 175 g ωμά λινγκουίνε
  • 1/4 κούπας τσιλάντρο/καυτερή πιπεριά
  • 1/4 κούπας καβουρδισμένα κουκουνάρια ή αμύγδαλα

Προετοιμασία: 12 min

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια με υψηλή θερμοκρασία.
  • Σοτάρετε το σκόρδο , τα μανιτάρια , το κρεμμύδι με το τσιλάντρο μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέστε τις ντομάτες , τον ζωμό κοτόπουλου , αλάτι και μαύρο πιπέρι.
  • Αφήστε να παρει βράση.
  • Βάλτε και τα ωμά λινγκουίνι στη κατσαρόλα με την σάλτσα.
  • Μειώστε τη θερμότητα για να σιγοβράσει καλλυμένα με καπάκι ακόμα 4-5 λεπτά.
  • Προσθέστε τον τόνο και τον κόλιανδρο και ανακατέψτε ξανά.
  • Πασπαλίστε τα με το καβουρδισμένο κουκουνάρι – αμύγδαλα.

Συστατικά για:  2 μερίδες

  • 500 g Λαβράκι ή άλλο ψάρι
  • 60 gκαπνιστό λουκάνικο
  • 150 g Βρασμένα φασόλια
  • Λίγο κόλιανδρο αν σας αρέσει
  • 2 mlΕλαιόλαδο
  • 2 κουτάλια Μπαλσάμικο ή ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία 30 min

  • Πλένεται το ψάρι και το βάζεται σε αλμυρό νερό για λίγες ώρες
  • Το βράζουμε σε μικρή ποσότητα νερού .
  • Στραγγίστε το , αφήστε το να κρυώσει και το κόβεται σε κομμτάκια.
  • Στραγγίζεται τα φασόλια .
  • Αφαιρέστε από το καπνιστό λουκάνικο την πέτσα και το κόβετε σε λεπτές φέτες .
  • Ανακατέψτε όλα σε ένα μπολ .
  • Σε ένα άλλο μπολ , ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο , ψιλοκομμένο κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι , ελαιόλαδο και ξύδι
  • Ανακατέψτε όλα μαζί με τη σάλτσα και η τη σαλάτα είναι έτοιμη.

Συστατικά: 2 μερίδες

  • 450 g Βοδινό /Μοσχαρισιο sirloin χωρίς λίπος
  • 1 σκελίδα σκόρδο, και μαύρο πιπέρι
  • *το αλάτι μπαίνει αργότερα)

Προετοιμασία: 10 m

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Δέστε με πάγκους το κρέας να πάρει στρογγυλή μορφή.
  • Κάντε μερικές σχισμές γύρω από το κρέας , και τοποθετήστε 1/2 σκελίδα σκόρδο μέσα σε κάθε σχισμή .
  • Πασπαλίστετο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι .
  • Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά .
  • Μειώστε τη θερμότητα σε 165 βαθμούς C , και τοποθετήστε θερμόμετρο κρέατος στο ψητό
  • Συνεχίστε το μαγείρεμα για 1 ώρα, ή στο επιθυμητό ψήσιμο
  • Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και αφήνετε το ψητό σταθεί 15 λεπτά πριν τον τεμαχισμό .
  • Για το σερβίρησμα κόψτε το σε λεπτές φέτες.

Συστατικά:  2 μερίδες

  • 110g τυρί κρέμα
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φύλλα μαρουλιού
  • 110g   τυρί cottage
  • 60g  Φρέσκο κομμένο chives
  • 6 x 30g λεπτέςφέτεςσολομού
  • Λεμόνι για γαρνίρισμα

Προετοιμασία: 15 min

  • Ανακατέψτε το τυρί κρέμας light με το τυρί cottage
  • Προσθέσθε το χυμό λεμονιού, τα πράσινα φύλλα κρεμμυδιού και τα καρυκεύματα
  • Απλώστε τις φέτες του καπνιστού σολομού και απλώστε με το μείγμα τυριού πάνω σε κάθε φέτα σολομού.
  • Τυλίξτε τα σε ρολλό καιι τοποθετήστε τα στο ψυγείο.
  • Με κοφτερό μαχαίρι κόψτετα σε γωνία 45 μοιρών και 2 εκατοστά πάχος.
  • Βάλτε τα ανά 3 κομμάτια σε ένα φύλλο μαρουλιού και γαρνίρεται με φέτες λεμόνι και μαϊντανό

Συστατικά: 4 μερίδες

  • 4 μεγάλα ώριμα αχλάδια χωρίς κουκούτσι ξεφλουδισμένα και κομμένα (4 φλιτζάνια )
  • 2 κουτάλια σούπας σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι συσκεύασε σταθερά την καφετιά ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 3 κουταλιές της σούπας κρύα μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι Cranberry αμύγδαλο flakes, ελαφρά συνθλιμένα.

Προετοιμασία: 15 min

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C . Πασπαλίστε τα αχλάδια με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1/2 κουταλάκι κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Τοποθετήστε σε ύψος 20 εκατοστών σε ταψί
  • Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το αλεύρι και το υπόλοιπο 1/2 κουτ. κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Κόψτε τη μαργαρίνη σε κομμάτια μέσα στο μείγμα.
  • Ανακατέψτε και τα flakes.
  • Πασπαλίστε τα ομοιόμορφα πάνω από στα αχλάδια.
  • Ψήστετα 30 λεπτά ή μέχρι τα αχλάδια να είναι τρυφερά .
  • Σερβίρετε ζεστό και αρωματικό.
  • Το νόστιμο επιδόρπιο παρέχει ένα μέρος των συνιστώμενων φρούτων της ημέρας.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

Privacy Settings saved!
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει ο ιστότοπος και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί στα συστήματά μας.

Για τη χρήση αυτού του ιστότοπου χρησιμοποιούμε τα παρακάτω cookies που απαιτούνται από τεχνική άποψη
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Απορρίψη όλων των υπηρεσιών
Δέχομαι όλες τις υπηρεσίες
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping