- Κατάλληλο για διαβητικούς
- Χωρίς γλουτένη
- Υψηλών φυτικών ινών
- Χαμηλών θερμίδων – Χαμηλού νατρίου
Υλικά για 6 μερίδες
- 3 μεγάλα γκρέιπφρουτ χωρίς σπόρους
- 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο σε κύβους
- 1⁄4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μέντα
- 1 κουταλιά κόκκινο κρασί ή ξύδι
- 1 κουταλιά μέλι
- 1⁄4 φλιτζάνι μέτριο τσίλι
- 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1⁄4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 11⁄2 κιλό στήθος γαλοπούλας ή κοτόπουλου (σε πάχος 1 πόντου)
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο.
- Αλάτι & πιπέρι
Διατροφικές πληροφορίες – Υπολογίστε την μερίδα σας
Θερμίδες
- 300 Kcal Ανά 270 g. ψητής Γαλοπούλας ή 200 g. κοτόπουλο
- 80 Kcal Ντομάτες , αγγούρι ή πράσινη σαλάτα, ελάχιστο λάδι
- 90 Kcal Βραστά ή ελαφρώς σοταρισμένα λαχανικά (διαλέξτε 1-2 Μπρόκολι, Σπανάκι, Πιπεριές, Καρότα, Κολοκυθάκια)
- 140 Kcal 100 g. μαγειρεμένο πιλάφι
- 75 Kcal 30 g. Άσπρο ψωμί
Προετοιμασία περίπου 35 λεπτά
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
- Αφού το καθαρίσεται, αφαιρέστε και τις μεμβράνες από το γκρέιπφρουτ και κόψτε το σε μετριους κύβους.
- Προσθέστε αβοκάντο, *κρεμμύδια (ωμά ή τσιγαρισμένα), κόλιαντρο, μέντα, ξύδι και μέλι. Ανακατέψτε τα καλά.
- Ανακατέψτε την σκόνη τσίλι, γαρύφαλο, μπαχάρι, κανέλα και αλάτι σε ένα ρηχό πιάτο και βάλτε το κρέας στο μείγμα των μπαχαρικών, για να πασαλειφθούν.
- Θερμάνετε το λάδι στην κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προσθέστε το κρέας και τσιγαρίστετο, γυρίζοντάς τ0, μέχρι να αρχίσουν να κοκκινίζει για περίπου 2-3’
- Βάλτε την κατσαρόλα φούρνου στο φούρνο. Ψήστε μέχρι το κρέας να μην είναι ροζ στο κέντρο, 7/8 λεπτά.
- Τοποθετήστε το κρέας σε μια πιατέλα ή μεμονωμένο και βάλτε επάνω την σάλτσα με το γκρέιπφρουτ και το αβοκάντο..
Προφίλ διατροφής
- Χαμηλών θερμίδων
- Χαμηλών υδατανθράκων
Υλικά για 6 μερίδες
- 1⁄2 κιλό μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους 0.7 πόντων
- 1⁄4 φλιτζάνι ξύδι ρυζιού ή άσπρο βαλσαμικό
- 2 κουταλιές λάδι σουσαμιού ή ηλιελαίου
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους
- 2 ψιλοκομμένες πιπεριές jalapeño (καυτερές)
- 1⁄3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
- 1 1⁄2 κιλό γαλοπούλα ή στήθος κοτόπουλο (πάχος 0.7 πόντων)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διατροφικές πληροφορίες – Υπολογίστε την μερίδα σας
Θερμίδες
- 300 Kcal Ανά 270 g. ψητής Γαλοπούλας ή 200 g. κοτόπουλο
- 80 Kcal Ντομάτες , αγγούρι ή πράσινη σαλάτα, ελάχιστο λάδι
- 90 KcalΒραστά ή ελαφρώς σωταρισμένα λαχανικά (διαλεξτε 1-2 Μπρόκολι, Σπανάκι, Πιπεριές, Καρόττα, Κολοκυθάκια)
- 140 Kcal 100 g. μαγειρευμένο πιλάφι
- 75 Kcal 30 g. Άσπρο ψωμί
Προετοιμασία περίπου 40 λεπτά
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° βαθμούς. Βάλτε ελάχιστο λάδι και τσιγαρίστε τις μελιτζάνες μέχρι να
μαλακώσουν για 10 έως 15 λεπτά. - Ανακατεύετε το ξύδι, 1 κουταλιά λάδι, τζίντζερ, σάλτσα σόγιας και ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε κόκκινες και πράσινες πιπεριές, κρεμμύδια, jalapenos (καυτερή πιπεριά), κόλιανντρο και τη τσιγαρισμένη μελιτζάνα και αφήστε το στην άκρη.
- Πασπαλίστε την γαλοπούλα/στήθος κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι και τηγανίστε το με 3 κουταλάκια του γλυκού λάδι στην κατσαρόλα με μέτρια έως υψηλή θερμότητα. Σοτάρετε πρώτα το κρέας καλά μέχρι να ροδίση και να μην είναι ροζ στο κέντρο, 4 με 6 λεπτά ανά πλευρά.
- Ρίξτε το μείγμα με τα κρεμμύδια, πιπεριές και λοιπά και τα σοτάρετε όλα μαζί όσο θέλετε.
Προφίλ διατροφής
- Κατάλληλο για διαβητικούς
- Χαμηλών υδατανθράκων
- Χαμηλών θερμίδων
- Χαμηλού νατρίου
Υλικά για 4 μερίδες
- 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1⁄4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1⁄4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλο ή γαλοπούλας
- 1 κουταλάκι ελαιόλαδο,
- 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
- 350 g από όποια μανιτάρια σας αρέσουν, πλυμένα,
- σκουπισμένα (χωρίς νερό) και κομμένα σε φέτες
- 1⁄2 κούπα ζωμό κοτόπουλου
- 1 κουταλάκι του γλυκού νισεστέ
- 1 κουταλιά νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο
- εστραγκόν/θυμάρι ή 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο
- 4 κλαδιά εστραγκόν-θυμάρι για γαρνίρισμα.
Διατροφικές πληροφορίες – Υπολογίστε την μερίδα σας
Θερμίδες
- 300 Kcal Ανά 270 g. ψητής Γαλοπούλας ή 200 g. κοτόπουλο
- 80 Kcal Ντομάτες , αγγούρι ή πράσινη σαλάτα, ελάχιστο λάδι
- 300 Kcal 200 g. βρασμένα κοφτά μακαρονάκια
- 75 Kcal 30 g. Άσπρο ψωμί
Προετοιμασία περίπου 30 λεπτά
- Βάλτε το αλάτι και το πιπέρι στο το αλεύρι, και ανακατέψτε το.
- Αλευρώστε το κρέας και τσιγαρίστε το σε 3 κουταλάκια του γλυκού λάδι σε μεσαία με υψηλή θερμότητα.
- Ψήστε το κρέας μέχρι να ροδίση και να μην είναι ροζ στο εσωτερικό, 5 με 7 λεπτά ανά πλευρά.
- Τοποθετήστε το βούτυρο στο τηγάνι και μειώστε τη θερμότητα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σοτάρετε περίπου 1-2 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσoυν, 4 έως 5 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τον ζωμό και τα βράζουμε.
- Διαλύστε τον νισεστέ στο νερό σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε το στα μανιτάρια και μαγειρέψτε το, ανακατεύοντας, περίπου 1 λεπτό. Ανακατέψτε τα με το ψιλοκομμένο θυμάρι και βάλτε ανάλογα τα μπαχαρικά.
- Βάζετε τη σάλτσα μανιταριού πάνω από τις κοτόπουλο γαλοπούλας, γαρνίρετε με κλαδιά εστραγκόν και σερβίρετε
αμέσως.
Προφίλ διατροφής
- Χαμηλών θερμίδων
Συστατικά για 2 μερίδες
- 3 κουταλιές της σούπας mirin, (γλυκό άσπρο κρασί ρυζιού/ ή γλυκό ροζέ κρασί
- 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλάκια του γλυκού νισεστέ
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 250 γ. μοσχάρι από μπριζόλα κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά
- 1 1⁄2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 5 φλιτζάνια βλαστούς σόγιας
- 500 g. σπανάκι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψημένο σουσαμέλαιο
- 2 κουταλιές σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
Διατροφικές πληροφορίες – Υπολογίστε την μερίδα σας
Θερμίδες
- 434 Kcal Ανά μερίδα κρέατος
- 236 Kcal 200 g. βρασμένο Πασμάτι ρύζι
- 120 Kcal 200 g Καθαρό Μάνγκο
Προετοιμασία 30 λεπτά
- Ανακατέψετε το mirin (ή κρασί) τη σάλτσα σόγιας και το νισεστέ σε ένα μικρό μπολ.
- Θερμάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέση προς υψηλή θερμότητα.
- Τηγανίστε το κρέας περίπου 1⁄2 λεπτά ανά μεριά.
- Προσθέστε σκόρδο, καυτερή πιπεριά και τζίντζερ και μαγειρέψτε το ανακατεύοντας 1-2 λεπτά.
- Προσθέστε τους βλαστούς σόγιας και το σπανάκι (το τηγάνι θα είναι πολύ γεμάτο).
- Ρίχνετε το μείγμα mirin-σόγια-νισεστέ στο τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να σβήσει το σπανάκι περίπου 2 λεπτά. Ανακατέψτε και το σησαμέλαιο. Σερβίρετε με καβουρδισμένο σουσάμι (προαιρετικά).
Προφίλ διατροφής
- Χαμηλών θερμίδων
- Ελεύθερο γλουτένης
Υλικά για 4 μερίδες
- 1⁄3 φλιτζανιού σάλτσα στρειδιών ή 150 γρ μανιτάρια «πλοϊρότους»
- 1⁄4 φλιτζάνι νερό
- 2 κουταλιές σούπας κρασί ρυζιού ή ξηρό σέρι
- 1 κουταλιά σάλτσα σόγια
- 1⁄3 φλυτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 2 μεγάλα σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο πιπέρι
- 1⁄4 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
- 3 κουταλάκια του γλυκού φυστικέλαιο
- 350 g κρέας, κομμένα σε λωρίδες 1 πόντου πάχος
- 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια 2 πόντων
- 350 γ. Κινέζικο ή κοινό λάχανο σε κομμάτια 2 πόντων (4 φλιτζάνια)
- 500 γ. καλαμπόκι (κονσέρβα)
Διατροφικές πληροφορίες – Υπολογίστε την μερίδα σας
Θερμίδες
- 250 Kcal Ανά μερίδα κρέατος
- 270 Kcal 200 g. βρασμένα μακαρόνια ρυζιού «Rice noodles»
- 150 Kcal Ανάλογη Σάλτσα
- 160 Kcal 150 g Μανταρίνια
Προετοιμασία 30 λεπτά
- Ανακατέψετε την σάλτσα στρειδιών (*εκτός αν βάλετε αργότερα τα μανιτάρια), νερό, σέρι) και σάλτσα σόγιας σε ένα μπολ.
- Ανακατέψετε 1⁄3 φλυτζάνι κρεμμυδάκι, σκόρδο τζίντζερ και το σπασμένο κόκκινο πιπέρι σε ένα άλλο μικρό μπολ.
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι, με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι.
- Προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας κρεμμυδάκια και το κρέας.
- Ανακατεύετε-τηγανίζετε μέχρι να παραμείνει ένα ίχνος ροζ στο κρέας, 1 έως 3 λεπτά. Βάλτε τα στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε το υπόλοιπο μίγμα με το κρεμμυδάκι και ανακατεύετε, περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέστε τις πιπεριές και ανακατέψτε για 2 λεπτά. Προσθέστε και το λάχανο και ανακατέψτε μέχρι να ξεκινήσουν τα λαχανικά να μαραίνονται, περίπου 1-2 λεπτά
- Προσθέστε το καλαμπόκι και το μείγμα σάλτσας στρειδιών ή τα μανιτάρια και ανακατέψτε το μέχρι να σιγοβράσει η σάλτσα, περίπου 2-4 λεπτά και προσθέστε το κρέας, για περίπου 1-2 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Προφίλ διατροφής
- Κατάλληλο για διαβητικούς
- Χωρίς γλουτένη
- Χαμηλών θερμίδων
- Χαμηλού νατρίου
Συστατικά για 2 μερίδες
- 500 γρ. καλαμαράκια
- 1 μικρό ή 1⁄2 λεμόνι
- Salt & freshly ground pepper to taste
- 1 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο,
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα
- 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση
- Κόλιανδρος (αν σας αρέσει) για γαρνίρισμα
Διατροφικές πληροφορίες – Υπολογίστε την μερίδα σας
Θερμίδες
- 240 Kcal Ανά μερίδα καλαμαράκια
- 236 Kcal 200 g. μαγειρεμένο πιλάφι
- 80 Kcal Ντομάτες , αγγούρι ή πράσινη σαλάτα, ελάχιστο λάδι
- 190 Kcal 35 g. Μελομακάρονο
- 75 Kcal 40γ. Μαρόν γκλασέ
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 25’
- Ξεπλύνετε μέσα και έξω και στεγνώστε τα καλαμάρια.
- Κόψτε τα σε δακτυλίους πάχους 1.5 πόντων και αφήστε τα πλοκάμια ολόκληρα.
- Κόβετε λεμόνι σταυροειδώς σε λεπτές φέτες και μοιράστε την φέτα στα 4.
- Ζεσταίνετε 11⁄2 κουταλάκια του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
- Προσθέστε τις πιπεριές και το γλυκό θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι και το σοτάρετε 2 λεπτά.
- Προσθέστε τα καλαμαράκια και τα σοτάρετε όσο θέλετε.
- Προσθέστε τα κομμάτια λεμονιού και σοτάρετε μέχρι να θερμανθεί το λεμόνι, 1-2 λεπτά
- Πασπαλίζετε με κόλιανδρο αν σας αρέσει.
Προφίλ διατροφής
- Κατάλληλο για διαβητικούς
- Χωρίς γλουτένη
- Χαμηλών θερμίδων
Συστατικά για 2 μερίδες
- 500 g κόκκινες πατάτες κομμένες σε φέτες των 1.5 πόντων πάχος
- 750 g. ψάρι φιλέτο, (2 πόντων πάχος), κομμένο σε 4 μερίδες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια
- 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι χονδροκομμένο
- 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 2 κουταλάκια του γλυκού χοντροκομμένο ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 1 σκελίδα σκόρδο, (αν σας αρέσει)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για γεύση
- Λεμόνι σε φέτες
Διατροφικές πληροφορίες – Υπολογίστε την μερίδα σας
Θερμίδες
- 690 Kcal Ανά μερίδα έτοιμου φαγητού
- 80 Kcal Ντομάτες , αγγούρι ή πράσινη σαλάτα, λίγο λάδι
- 130 Kcal 50 g. ψωμί
Προετοιμασία 20 λεπτά
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί. Ανακατέψτε ομοιόμορφα με
λίγο λάδι και προσθέστε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Βάλτε 1⁄4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. - Ψήστε τα λαχανικά για περίπου 35 λεπτά.
- Ψιλοκόψτε το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το σκόρδο για να φτιάξετε το μείγμα που πασπαλίζετε το ψάρι.
- Βγάλτε το ταψί απο το φούρνο. Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 230 ° C. Βάλτε τα λαχανικά στις
πλευρές του ταψιού και τοποθετήστε το ψάρι στο κέντρο. - Βάλτε μερικά από τα κρεμμύδια και τις πιπεριές πάνω στο ψάρι. Τοποθετήστε τις πατάτες γύρω από τις άκρες, γυρίζοντας τις μαύρες πλευρές προς τα επάνω.
- Το ψήνουμε 10 έως 15 λεπτά ανάλογα με το πάχος του ψαριού.
- Πασπαλίστε τα υπόλοιπο μείγμα στο ψάρι.
- Σερβίρετε με λεμόνι
Προφίλ διατροφής
- Βέγκαν
- Χαμηλών θερμίδων
- Πλούσιο σε φυτικές ίνες
Συστατικά για 4 μερίδες
- 1,5 κιλό πατάτες, κομμένες σε φέτες 0,5 εκατοστών
- 1.3 κιλό γλυκοπατάτες, κομμένες σε φέτες 0,5 εκατοστών
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 1 φλιτζάνι)
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 21⁄2 φλυτζάνια γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη.
- 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη πιπεριάς
- 1⁄4 φλιτζάνι φέτες αμύγδαλα
- 2 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι
Διατροφικές πληροφορίες – Υπολογίστε την μερίδα σας
Θερμίδες
- 500 Kcal Ανά μερίδα πατάτες (σύνολο εδέσματος 2 ́000 Kcal)
- 80 Kcal Ντομάτες , αγγούρι ή πράσινη σαλάτα, λίγο λάδι
- 130 Kcal 50 g. ψωμί
- 190 Kcal 35 g. Μελομακάρονο
- 160 Kcal 150 g Μανταρίνια
Προετοιμασία & Μαγείρεμα 60 λεπτά
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 ° C.
- Βάζετε τις πατάτες και γλυκοπατάτες με 2 κουταλιές λάδι, 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1⁄4 κουταλάκι του γλυκού πιπεριά σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να επικαλυφθεί καλά.
- Τις σοτάρουμε περιστρέφοντας τις έως ότου γίνουν τρυφερές και ροδοκοκκινίσουν, 20 λεπτά και τις βάζουμε στο φούρνο
- Ζεστάνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέστε το αλεύρι και το υπόλοιπο 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1⁄4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Μαγειρέψτε το για 1 ́.
- Προσθέστε το γάλα αμυγδάλου. Ανακατεύετε ξύνοντας τα καφέ κομμάτια στο κάτω μέρος του τηγανιού.
- Αυξήστε τη θερμότητα σε μέτρια-υψηλή. Το μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει η σάλτσα περίπου 3 λεπτά.
- Όταν οι πατάτες ψηθούν τις βγάζετε από το φούρνο.
- Μεταφέρετε το ήμισυ των πατατών σε ένα μικρότερο ταψί. Απλώστε τη μισή σάλτσα πάνω από τις πατάτες. Μετά
προσθέστε τις υπόλοιπες πατάτες την σάλτσα, την πάπρικα και τα αμύγδαλα. - Φροντίστε να πάει η σάλτσα παντού. Ψήστε το 2 έως 5 λεπτά
- Αφήστε να σταθεί για 10 λεπτά. Σερβίρετε με θυμάρι.