Διάρκεια προετοιμασίας: 15 min
- Βράστε σε 3l νερό τις πατάτες σε μία κατσαρόλα.
- Προσθέστε τις γλυκοπατάτες και μειώστε τη θερμοκρασία.
- Τις σιγοβράζουμε σκεπασμένες για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες.
- Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε φλούδα πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού, καφέ ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μπαχάρι και το ρίχνουμε πάνω στις πατάτες.
- Το βράζουμε ανακατεύοντας απαλά μέχρι να βράσει η σάλτσα.
- Τις σιγοβράζουμε ακάλυπτες, για 5 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές, ανακατεύουμε με την κουτάλα απαλά τη σάλτσα πάνω από τις πατάτες.
Διάρκεια προετοιμασίας: 20 min
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά – γαρίφαλο, κάρδαμο, πιπέρι και κανέλα –
- Σοτάρουμε για λίγα λεπτά για να αυξήσουμε το άρωμα των μπαχαρικών
- Κάνουμε ένα μείγμα με σκόνη σκόρδου και 1-2 κουταλιές της σούπας νερό
- και το ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά.
- Προσθέτουμε τα μπιζέλια στο τηγάνι, τα σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι 2 φλιτζάνια νερό και το ρύζι. Βάζουμε λίγο αλάτι.
- Τα βάζουμε, στη συνέχεια σκεπασμένα για περίπου 15 λεπτά, έως ότου το ρύζι είναι τρυφερό και το νερό έχει απορροφηθεί.
Συστατικά για: 2 μερίδες
- 1 φλιτζάνι άψητο ρύζι μπασμάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο
- σπόρους κάρδαμου
- μαύρο πιπέρι
- ραβδί κανέλας
- σκόνη σκόρδου
- ολόκληρα γαρίφαλα
- 2 φλιτζάνια νερό
- Αλάτι
Διάρκεια προετοιμασίας: 20 min
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά – γαρίφαλο, κάρδαμο, πιπέρι και κανέλα –
- Σοτάρουμε για λίγα λεπτά για να αυξήσουμε το άρωμα των μπαχαρικών
- Κάνουμε ένα μείγμα με σκόνη σκόρδου και 1-2 κουταλιές της σούπας νερό
- και το ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά.
- Προσθέτουμε τα μπιζέλια στο τηγάνι, τα σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι 2 φλιτζάνια νερό και το ρύζι. Βάζουμε λίγο αλάτι.
- Τα βάζουμε, στη συνέχεια σκεπασμένα για περίπου 15 λεπτά, έως ότου το ρύζι είναι τρυφερό και το νερό έχει απορροφηθεί.
Συστατικά για: 2 μερίδες
- 500 g πράσα
- 120 g κρεμμύδια
- 15 g βούτυρο
- 350 g πατάτες
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- Αλάτι, πιπέρι
- Μαΐντανός
Διάρκεια προετοιμασίας: 20’
- Κόβουμε το πράσο και το κρεμμύδι σε τετράγωνα 1 εκατοστού.
- Σοτάρουμε τα πράσα στο βούτυρο σκεπασμένα μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το ζωμό και τις πατάτες κομμένες σε τετράγωνα πάχους 1 cm x 0,5 cm.
- Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν τα πράσα και οι πατάτες, (15-20 λεπτά).
- Βάλτε καρυκεύματα και σερβίρετε σε πιάτα σούπαςι πασπαλιζμένο με μαϊντανό
Συστατικά για: 2 μερίδες
- 250 g στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1-2 μικρά φρέσκα τσίλιΤαϊλάνδης
- 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού ασιατική σάλτσα ψαριού, όπως naam pla
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
- 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1-2 κουτ. της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
- 1.¼ φλιτζάνι μακρόσπερμο λευκό ρύζι
- 2 ½ φλιτζάνια νερό
- αλάτι & μαύρο πιπέρι
Διάρκεια προετοιμασίας: 15 min
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κατά μήκος λωρίδες 5 εκατοστών.
- Ζεσταίνετε το τηγάνι γουόκ σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
- Προσθέστε το λάδι και αλλά να μην καπνίζει.
- Προσθέστε το σκόρδο και τα ανακατεύετε μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέστε το κοτόπουλο ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει για 3 έως 5 λεπτά.
- Προσθέστε το τσίλι, το ζωμό, σάλτσας ψαριού, τη ζάχαρη, σάλτσα σόγιας, και το μαύρο πιπέρι και τα τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν ένα.
- Προσθέστε το βασιλικό και τηγανίστε 30 δευτερόλεπτα.
- Ανακατέψτε το χυμό λέμον λάιμ.
- Βράζουμε το νερό, προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι και το σιγοβράζουμε μέχρι το ρύζι να μαλακώσει.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο πάνω από το άσπρο ρύζι.
Συστατικά για: 2 μερίδες
- 4 φέτες μπέϊκον, ψημένο στα μικροκύμματα και κομμένο
- 1/4 φλυτζανιού πιπεριά κομμένη
- 1/4 φλυτζανιού κρεμύδια
- 2 αυγά
- 1/4 φλυτζανιού κασέρι χαμηλών λιπαρών τριμμένο
- Κέτσαπ ή καυτερή σάλτσα, πιπέρι
- 4 – 6 τορτίγια
- Λίγο ελαιόλαδο
Διάρκεια προετοιμασίας: 20΄ λεπτά
- Βάλτε τo μπέϊκον στα μικροκύματτα μέχρι να γίνει τραγανό ( 7 λεπτά)
- Βάλτε στο τηγάνι το ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήστε τη πιπεριά και το κρεμμύδι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα 3-4 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Μειώστε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέστε τα χτυπημένα αυγά και πιπέρι για τα λαχανικά.
- Μαγειρέψτε το μέχρι τα αυγά να είναι σχεδόν έτοιμα.
- Πάρτε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τυρί και μπέικον.
- Τυλίξτε τα τορτίγια σε μια χαρτοπετσέτα και φούρνο μικροκυμάτων στο HIGH για 5-20 δευτερόλεπτα.
- Τοποθετήστε το μείγμα (1/4 φλιτζάνι στο κάθε τορτίγια.
- Τυλίξτε το και σερβίρετε. Αν θέλεται βάζεται κέτσαπ ή καυτερή σάλτσα.
Συστατικά για: 2 μερίδες / 4 Σάντουϊτς
- 1 κουτ. του γλυκού σουσαμόλαδο
- 250 γρ άπαχο κρέας – φιλέτο παϊδάκια, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 φλιτζάνι κινέζικο ή απλο λάχανο, σε λεπτές φέτες
- 1 μέτριο καρότο, κομμένο σε λωρίδες
- 1 μικρή πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια,
- νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
- 1/6 φλιτζάνι teriyaki σάλτσα
- 4 πίτες
Διάρκεια προετοιμασίας: 25΄ λεπτά
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
- Προσθέστε το σουσαμέλαιο στο τηγάνι για να ζεσταθεί.
- Προσθέστε το κρέας και το ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέστε λάχανο , καρότα, πιπεριές και τα κρεμμύδια.
- Ανακατέψτε το 3 έως 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά,
- είναι τραγανά και το κρέας δεν είναι πλέον ροζ.
- Προσθέστε κόκκινο πιπέρι και τεριγιάκι πάστα ή υγρό.
- Ανακατέψτε το επί 1-2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί.
- Μοιράζεται το μίγμα ομοιόμορφα στις πίτες. Κάντε 4 σάντουιτς
Συστατικά για : 2 μερίδες
- 230 gάσπρο Τόνο κονσέρβα σε νερό
- 2 κουταλόκια ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κούπες κομμένα μανιτάρια
- 1/2 κούπα κομμένο κρεμμύδι
- 1,5 κούπα κομμένες ντομάτες
- 250 mlζωμό κοτόπουλο
- 1 κούπα νερό
- Αλάτι και πιπέρι
- 175 g ωμά λινγκουίνε
- 1/4 κούπας τσιλάντρο/καυτερή πιπεριά
- 1/4 κούπας καβουρδισμένα κουκουνάρια ή αμύγδαλα
Προετοιμασία: 12 min
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια με υψηλή θερμοκρασία.
- Σοτάρετε το σκόρδο , τα μανιτάρια , το κρεμμύδι με το τσιλάντρο μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέστε τις ντομάτες , τον ζωμό κοτόπουλου , αλάτι και μαύρο πιπέρι.
- Αφήστε να παρει βράση.
- Βάλτε και τα ωμά λινγκουίνι στη κατσαρόλα με την σάλτσα.
- Μειώστε τη θερμότητα για να σιγοβράσει καλλυμένα με καπάκι ακόμα 4-5 λεπτά.
- Προσθέστε τον τόνο και τον κόλιανδρο και ανακατέψτε ξανά.
- Πασπαλίστε τα με το καβουρδισμένο κουκουνάρι – αμύγδαλα.
Συστατικά για: 2 μερίδες
- 500 g Λαβράκι ή άλλο ψάρι
- 60 gκαπνιστό λουκάνικο
- 150 g Βρασμένα φασόλια
- Λίγο κόλιανδρο αν σας αρέσει
- 2 mlΕλαιόλαδο
- 2 κουτάλια Μπαλσάμικο ή ξύδι
- Αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία 30 min
- Πλένεται το ψάρι και το βάζεται σε αλμυρό νερό για λίγες ώρες
- Το βράζουμε σε μικρή ποσότητα νερού .
- Στραγγίστε το , αφήστε το να κρυώσει και το κόβεται σε κομμτάκια.
- Στραγγίζεται τα φασόλια .
- Αφαιρέστε από το καπνιστό λουκάνικο την πέτσα και το κόβετε σε λεπτές φέτες .
- Ανακατέψτε όλα σε ένα μπολ .
- Σε ένα άλλο μπολ , ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο , ψιλοκομμένο κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι , ελαιόλαδο και ξύδι
- Ανακατέψτε όλα μαζί με τη σάλτσα και η τη σαλάτα είναι έτοιμη.
Συστατικά: 2 μερίδες
- 450 g Βοδινό /Μοσχαρισιο sirloin χωρίς λίπος
- 1 σκελίδα σκόρδο, και μαύρο πιπέρι
- *το αλάτι μπαίνει αργότερα)
Προετοιμασία: 10 m
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Δέστε με πάγκους το κρέας να πάρει στρογγυλή μορφή.
- Κάντε μερικές σχισμές γύρω από το κρέας , και τοποθετήστε 1/2 σκελίδα σκόρδο μέσα σε κάθε σχισμή .
- Πασπαλίστετο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι .
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά .
- Μειώστε τη θερμότητα σε 165 βαθμούς C , και τοποθετήστε θερμόμετρο κρέατος στο ψητό
- Συνεχίστε το μαγείρεμα για 1 ώρα, ή στο επιθυμητό ψήσιμο
- Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και αφήνετε το ψητό σταθεί 15 λεπτά πριν τον τεμαχισμό .
- Για το σερβίρησμα κόψτε το σε λεπτές φέτες.
Συστατικά: 2 μερίδες
- 110g τυρί κρέμα
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
- Φύλλα μαρουλιού
- 110g τυρί cottage
- 60g Φρέσκο κομμένο chives
- 6 x 30g λεπτέςφέτεςσολομού
- Λεμόνι για γαρνίρισμα
Προετοιμασία: 15 min
- Ανακατέψτε το τυρί κρέμας light με το τυρί cottage
- Προσθέσθε το χυμό λεμονιού, τα πράσινα φύλλα κρεμμυδιού και τα καρυκεύματα
- Απλώστε τις φέτες του καπνιστού σολομού και απλώστε με το μείγμα τυριού πάνω σε κάθε φέτα σολομού.
- Τυλίξτε τα σε ρολλό καιι τοποθετήστε τα στο ψυγείο.
- Με κοφτερό μαχαίρι κόψτετα σε γωνία 45 μοιρών και 2 εκατοστά πάχος.
- Βάλτε τα ανά 3 κομμάτια σε ένα φύλλο μαρουλιού και γαρνίρεται με φέτες λεμόνι και μαϊντανό
Συστατικά: 4 μερίδες
- 4 μεγάλα ώριμα αχλάδια χωρίς κουκούτσι ξεφλουδισμένα και κομμένα (4 φλιτζάνια )
- 2 κουτάλια σούπας σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κουτ. κανέλα
- 1/2 φλιτζάνι συσκεύασε σταθερά την καφετιά ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 3 κουταλιές της σούπας κρύα μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι Cranberry αμύγδαλο flakes, ελαφρά συνθλιμένα.
Προετοιμασία: 15 min
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C . Πασπαλίστε τα αχλάδια με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1/2 κουταλάκι κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Τοποθετήστε σε ύψος 20 εκατοστών σε ταψί
- Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το αλεύρι και το υπόλοιπο 1/2 κουτ. κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Κόψτε τη μαργαρίνη σε κομμάτια μέσα στο μείγμα.
- Ανακατέψτε και τα flakes.
- Πασπαλίστε τα ομοιόμορφα πάνω από στα αχλάδια.
- Ψήστετα 30 λεπτά ή μέχρι τα αχλάδια να είναι τρυφερά .
- Σερβίρετε ζεστό και αρωματικό.
- Το νόστιμο επιδόρπιο παρέχει ένα μέρος των συνιστώμενων φρούτων της ημέρας.