[edgtf_icon icon_pack="font_awesome" fa_icon="fa-envelope-o" size="edgtf-icon-tiny" custom_size="17" type="normal" icon_animation="" icon_color="#797979" hover_icon_color="#00bbb3" margin="1px 5px 0 0 "] info@nutri.gr

Contact us

Συνταγές για Νηστεία και για Vegetarians
[edgtf_accordion style=”toggle”][edgtf_accordion_tab title=”Αρακάς με πατάτες γιαχνί” title_tag=”h3″]

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Προτεινόμενο γεύμα:  400 gr Αρακάς με Πατάτες γιαχνί

Σαλάτα:100 gr Αγγούρι, 200 gr Ντομάτες, 4 gr Ελιές (3 τεμάχια), 10 gr Ελαιόλαδο (2 κουταλάκια)

120 gr Ψωμί ολικής άλεσης 

Φρούτο: 300 gr Πεπόνι

Υλικά για τον Αρακά με Πατάτες:

  1. 480 gr αρακά
  2. 500 gr πατάτες
  3. 150 gr κρεμμύδι
  4. 500 gr ντομάτες
  5. 30 gr ελαιόλαδο (6 κουταλάκια)
  6. 10 gr άνηθος

Ποσότητα μαγειρεμένου φαγητού 1460 gr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Καθαρίζετε πατάτες, τις πλένετε και τις κόβετε σε κύβους.
  2. Αχνίζετε τα κρεμμύδια.
  3. Όταν τα κρεμμύδια μαλακώσουνε, προσθέτετε τις ντομάτες και όσο νερό χρειάζεται, και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά.
  4. Έπειτα προσθέτετε και τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι.
  5. Όταν οι πατάτες είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτετε, τον αρακά και το ελαιόλαδο.
[/edgtf_accordion_tab][/edgtf_accordion][edgtf_accordion style=”toggle”][edgtf_accordion_tab title=”Ρεβύθια σούπα”]

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Προτεινόμενο γεύμα:  350 gr Ρεβίθια Σούπα

Σαλάτα:100 gr Αγγούρι,200 gr Ντομάτες,24 gr Ελιές (3 τεμάχια),5 gr Ελαιόλαδο (1 κουταλάκι)

70 gr Ψωμί ολικής άλεσης 

Φρούτο: 300 gr Καρπούζι

Υλικά για τα Ρεβίθια Σούπα:

  1. 160 gr ρεβίθια
  2. 20 gr ελαιόλαδο (4 κουταλάκια)
  3. 30 gr κρεμμύδια
  4. 60 gr λεμόνι χυμός

Ποσότητα μαγειρεμένου φαγητού 585 gr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βάζετε τα ρεβίθια σε αρκετό νερό και τα αφήνετε όλο το βράδυ να φουσκώσουν.
  2. Ξεπλένετε τα ρεβίθια και τα βάζετε να βράσουν.
  3. Αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίστηκε και προσθέτετε τα κρεμμύδια.
  4. Αφήνετε να βράσουν.
  5. Προς το τέλος βάζετε και το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
[/edgtf_accordion_tab][/edgtf_accordion][edgtf_accordion style=”toggle”][edgtf_accordion_tab title=”Φακές με ρύζι”]

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Προτεινόμενο γεύμα:  Φακές με ρύζι:

180 gr Φακές βρασμένες, 150 gr Ρύζι βρασμένο, 10 gr Ελαιόλαδο (2 κουταλάκια)

Σαλάτα:250 gr Κολοκυθάκια βρασμένα,10 gr Ελαιόλαδο (2 κουταλάκια)

50 gr Ψωμί ολικής άλεσης 

Φρούτο: 150 gr Πεπόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει και ρίχνετε τις φακές.
  2. Τις αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά και πετάτ ε το νερό. Προσθέτετε άλλο νερό και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγο ζουμί.
  3. Προσθέσετε κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  4. Ταυτόχρονα βράζετε το ρύζι.
  5. Αναμειγνύετε τις βρασμένες φακές και το βρασμένο ρύζι που σας αναλογούν..
  6. Σερβίρετε στο πιάτο σας και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
[/edgtf_accordion_tab][/edgtf_accordion][edgtf_accordion style=”toggle”][edgtf_accordion_tab title=”Μακαρόνια με Κιμά Σόγιας”]

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Προτεινόμενο γεύμα:  Κιμάς σόγιας:

50 gr Σόγια κιμάς ωμός, 50gr Κρεμμύδια ωμά, 100gr Ντομάτες, 10 gr Ελαιόλαδο (2 κουταλάκια)

300gr Μακαρόνια βρασμένα 

Σαλάτα:100 gr Αγγούρι, 200 gr Ντομάτες, 5 gr Ελαιόλαδο (1 κουταλάκι)

Φρούτο: 300 gr Καρπούζι

 

 

 

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει και ρίχνετε τη σόγια.
  2. Την αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά και πετάτε το νερό.
  3. Την ξεπλένετε καλά και την στραγγίζετε.
  4. Σε τηγάνι αχνίζετε το κρεμμύδι, προσθέτετε τη σόγια, τη ντομάτα, το ελαιόλαδο, λίγο νερό, αλάτι και μεγαλύτερη ποσότητα μπαχαρικών απ’ ότι στον κιμά από κρέας.
  5. Ταυτόχρονα βράζετε τα μακαρόνια.
[/edgtf_accordion_tab][/edgtf_accordion][edgtf_accordion style=”toggle”][edgtf_accordion_tab title=”Φασόλια Γίγαντες Πλακί”]

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Προτεινόμενο γεύμα:  300 gr Φασόλια γίγαντες πλακί

Σαλάτα:300 gr Κολοκυθάκια βρασμένα,5 gr Ελαιόλαδο (1 κουταλάκι)

35 gr Ψωμί ολικής άλεσης

Φρούτο: 200 gr Πεπόνι

Υλικά για Φασόλια γίγαντες πλακί:

  1. 500 gr φασόλια γίγαντες
  2. 30 gr μαϊντανός
  3. 50 gr ελαιόλαδο (10 κουταλάκια)
  4. 150 gr κρεμμύδια
  5. 400 gr ντομάτες
  6. 10 gr σκόρδο (2 σκελίδες) (προαιρετικά)

Ποσότητα μαγειρεμένου φαγητού 1250 gr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βάζετε τα φασόλια σε αρκετό νερό και τα αφήνετε όλο το βράδυ να φουσκώσουν.
  2. Στραγγίζετε τα φασόλια και τα βράζετε σε φρέσκο νερό.
  3. Πολτοποιείτε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια.
  4. Όταν τα φασόλια βράσουν, τα στραγγίζετε και τα βάζετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό στο φούρνο για να ψηθούν.
[/edgtf_accordion_tab][/edgtf_accordion][edgtf_accordion style=”toggle”][edgtf_accordion_tab title=”Φασόλια Βρασμένα”]

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Προτεινόμενο γεύμα:  Φασόλια βρασμένα

300 gr Φασόλια ξερά, βρασμένα, 50 gr Κρεμμύδι ωμό, 15 gr Ελαιόλαδο (3 κουταλάκια)

Σαλάτα:100 gr Αγγούρι, 300 gr Ντομάτες, 5 gr Ελαιόλαδο (1 κουταλάκι)

70 gr Ψωμί ολικής άλεσης

Φρούτο: 150 gr Ροδάκινα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βάζετε τα φασόλια σε αρκετό νερό και τα αφήνετε όλο το βράδυ να φουσκώσουν.
  2. Στραγγίζετε τα φασόλια και τα βράζετε σε φρέσκο νερό. Προς το τέλος βάζετε λίγο αλάτι.
  3. Στη συνέχεια στραγγίζετε τα φασόλια και στη δικιά σας μερίδα ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και περιχύνετε το ελαιόλαδο.
[/edgtf_accordion_tab][/edgtf_accordion][edgtf_accordion style=”toggle”][edgtf_accordion_tab title=”Καλαμαράκια Τηγανιτά”]

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Προτεινόμενο γεύμα:  200 gr Καλαμαράκια τηγανιτά

Σαλάτα:100 gr Αγγούρι, 300 gr Ντομάτες

100 gr Ψωμί ολικής άλεσης

Φρούτο: 300 gr Ροδάκινα

Υλικά για τα Καλαμαράκια τηγανιτά:

  1. 400 gr καλαμαράκια
  2. 40 gr ελαιόλαδο (8 κουταλάκια)
  3. 50 gr αλεύρι

Ποσότητα μαγειρεμένου φαγητού 470 gr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Καθαρίζετε και πλένετε τα καλαμαράκια. Ξεχωρίζετε 400 gr τα οποία θα χρησιμοποιήσετε για το μαγείρεμα.
  2. Αλευρώνετε τα καλαμαράκια.
  3. Βάζετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τα ρίχνετε. Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το επιπλέον λάδι.
[/edgtf_accordion_tab][/edgtf_accordion][edgtf_accordion style=”toggle”][edgtf_accordion_tab title=”Χταπόδι με Κοφτό Μακαρονάκι”]

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Προτεινόμενο γεύμα:  400 gr Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Σαλάτα:300 gr Κολοκυθάκια βρασμένα,5 gr Ελαιόλαδο (1 κουταλάκι)

70 gr Ψωμί ολικής άλεσης

Φρούτο: 150 gr Ροδάκινα

Υλικά για το Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι:

  1. 450 gr χταπόδι
  2. 250 gr ντομάτες
  3. 250 gr κοφτό μακαρονάκι
  4. 80 gr κρεμμύδια
  5. 50 gr ελαιόλαδο (10 κουταλάκια)

Ποσότητα μαγειρεμένου φαγητού 1000 gr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Καθαρίζετε το χταπόδι, το πλένετε και ξεχωρίζετε 450 gr τα οποία θα χρησιμοποιήσετε για το μαγείρεμα.
  2. Το αφήνετε να σιγοβράσει για 1 ½-2 ώρες σε μία κλειστή κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει. (Όσο βράζει προσέχετε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσετε νερό).
  3. Στη συνέχεια βράζετε το κοφτό μακαρονάκι.
  4. Ταυτόχρονα σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε, τις ντομάτες πολτοποιημένες, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο και λίγο νερό και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει.
  5. Όταν το χταπόδι βράσει το ψιλοκόβετε και μαζί με το βρασμένο μακαρονάκι, τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τα αφήνετε να πάρουνε μία βράση όλα μαζί.
[/edgtf_accordion_tab][/edgtf_accordion][edgtf_accordion style=”toggle”][edgtf_accordion_tab title=”Μυδοπίλαφο”]

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Προτεινόμενο γεύμα:  120 gr Μύδια βρασμένα

200 gr Ρύζι βρασμένο, 10 gr Ελαιόλαδο (2 κουταλάκια)

Σαλάτα:300 gr Χόρτα βρασμένα, 5 gr Ελαιόλαδο (1 κουταλάκι)

70 gr Ψωμί ολικής άλεσης

Φρούτο: 150 gr Ροδάκινα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Πλένετε τα μύδια καλά.
  2. Αχνίζετε λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτετε νερό και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνετε αλάτι, το ρύζι και λίγη πράσινη καυτερή πιπεριά εάν θέλετε.
  3. Ταυτόχρονα βράζετε και τα μύδια σε μια κατσαρόλα.
  4. Αναμιγνύετε τα υλικά.
[/edgtf_accordion_tab][/edgtf_accordion][edgtf_accordion style=”toggle”][edgtf_accordion_tab title=”Μακαρόνια με Σάλτσα και Γαρίδες”]

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Προτεινόμενο γεύμα:  320 gr βρασμένα Μακαρόνια

100 gr Σάλτσα Ντομάτας, 80 gr Γαρίδες βρασμένες (χωρίς το κέλυφος)

Σαλάτα:100 gr Μαρούλι, 85 gr Καρότο, 10 gr Ελαιόλαδο (2 κουταλάκια)

Φρούτο: 250 gr Καρπούζι

Υλικά για τη Σάλτσα ντομάτας:

  1. 450 gr Ντομάτες
  2. 100 gr Κρεμμύδια
  3. 25gr Ελαιόλαδο (5 κουταλάκια)
  4. 5 gr Σκόρδο (1 σκελίδα) (προαιρετικά)

Ποσότητα μαγειρεμένου Φαγητού 325 gr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Πλένετε τις γαρίδες.
  2. Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει, ρίχνετε τις γαρίδες και τις αφήνετε να βράσουν.
  3. Τις στραγγίζετε και αφαιρείτε το κεφάλι και το κέλυφος.
  4. Ξεχωρίζετε τις γαρίδες για τη μερίδα σας.
  5. Εν τω μεταξύ βράζετε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια.
  6. Αχνίζετε τα κρεμμύδια.
  7. Προσθέτετε τις πολτοποιημένες ντομάτες και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει. Προς το τέλος προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και όποιο ακόμα μπαχαρικό επιθυμείτε.
  8. Σε ένα μαγειρικό σκεύος βάζετε λίγο νερό να βράσει και προσθέτετε τις γαρίδες και τη σάλτσα που σας αντιστοιχούν ώστε να πάρουν όλα μαζί μία βράση.
[/edgtf_accordion_tab][/edgtf_accordion][edgtf_accordion style=”toggle”][edgtf_accordion_tab title=”Μακαρόνια με Σάλτσα”]

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Προτεινόμενο γεύμα:  300 gr βρασμένα Μακαρόνια

150 gr Σάλτσα Ντομάτας

Σαλάτα:300 gr Κολοκυθάκια βρασμένα, 10 gr Ελαιόλαδο (2 κουταλάκια)

35 gr Ψωμί ολικής άλεσης

Φρούτο: 250 gr Καρπούζι

Υλικά για τη Σάλτσα ντομάτας:

  1. 450 gr Ντομάτες
  2. 100 gr Κρεμμύδια
  3. 25gr Ελαιόλαδο (5 κουταλάκια)
  4. 5 gr Σκόρδο (1 σκελίδα) (προαιρετικά)

Ποσότητα μαγειρεμένου Φαγητού 325 gr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βάζετε νερό να βράζει και ρίχνετε τα μακαρόνια.
  2. Σε τηγάνι τσιγαρίζετε ελαφρώς τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και όποιο άλλο μπαχαρικό επιθυμείτε και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει.
[/edgtf_accordion_tab][/edgtf_accordion]
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Color
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom fields
Compare